Maso a zelenina z filcu jako hlavní chod
Maso a zelenina z filcu jako hlavní chod

Aby to naše vaření za něco stálo, musela jsem se vrhnout i na potraviny, které se dají hodit do hrnce, na pánev nebo do trouby v naší kuchyňce. Maso a zelenina z filcu byla jasná volba. Dala by se snadno vyrobit i ryba, ale už smažíme nebo pečeme ty umělohmotné. 

Na Pinterestu najdete spoustu krásných kousků a inspirace. Nejsem ale zdatná švadlena a musela jsem si vybrat potraviny, které zvládnu jen pomocí lepení. I když jsem se nakonec šití úplně nevyhnula.

Maso, stehýnko – Hnědý a bílý filc ve tvaru kosti, slepené dvě vrstvy. Vycpané zbytky filcu a vatou, aby dobře drželo tvar.

Listový salát – Slepené dvě vrstvy zeleného filcu, lehce vycpané vatou. Zelenou nití vyšité žilky, plus dva stehy vnitřkem, které list trochu stáhly a lehce se zvlnil.

Brambory – Kolečko žlutého filcu, uprostřed naneseno trochu lepidla a vytvořena hrana. Měsíček béžového filcu, rozměr měsíčku musí odpovídat obvodu kolečka. Vycpány zbytky filcu pro pevnější tvar.

Rajče – popsáno u výroby obloženého chlebíčku

Zelenina z filcu - mrkev, pórek, lusky, paprika
Zelenina z filcu – mrkev, pórek, lusky, paprika

Mrkev – Úzký trojúhelník slepený po delší straně a obdélník zeleného filcu nastříhaný do 3/4, který jsem srolovala a přilepila na vršek mrkve. Černou nití jsou vyšité „žilky“.

Pórek – Obdélník bílého filcu stočený a slepený (lepená hrana je směrem dovnitř). Obdélník zeleného filcu do 3/4 nastříhaný a lepený po obvodu pórku. Černou nití našité kořínky.

Hrachové lusky – Dva měsíčky zeleného filcu, uvnitř je vlepen skutečný hrách. Obě vrstvy jsem lepila k sobě tak, aby se vytvarovaly podle hrachu.

Paprika – popsána u výroby obloženého chlebíčku, jen jsem přidělala více barev

Na fotce mám ještě jablko, ale to si schovám na nějaký další článek o ovoci. Máme už doma i jahody.

Použitý materiál a pomůcky:
  • filc různých barev
  • tavná pistole
  • nůžky, vata, jehla a nit

Příště se můžete těšit na Pizzu.

Líbil se ti článek, tipy nebo inspirace? Sdílej je s ostatními.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Přečetl/a jsem si obchodní podmínky a zásady o ochraně osobních údajů a souhlasím s nimi